sâmbătă, 23 octombrie 2010

New Plymouth CapV - O plimbare pana la munte

Tot in liberul pe care l-am avut am fost si la Mt. Egmond( eu ii spun Taranaki pentru ca imi e mai simplu). Am incercat sa vedem ce inseamna o plimbare la munte.




Primul lucru care m-a incantat a fost traficul, se poate merge si nu e nebunia de pe DN-1. In NZ nu sunt drumuri cu doua benzi cum e DN-1, decat "motorway"-ul(un fel de autostrada a lor). In rest drumurile au o singura banda si cam din 4 in 4 Km ai o banda suplimentara pe sensul tau pentru depasiri. Asa ca majoritatea asteapta zona de depasire ca sa te depaseasca in siguranta. Asta nu inseamna ca nu au teribilisti, dar numarul lor este foarte mic fata de cel al romanilor( am vazut pana acum 3 : unul pe motor si doi cu masina). Suplimentar la curbe iti precizeaza viteza cu care ar trebui sa intri pentru a evita pericolul. Per total drumul pana la munte te relaxeaza.




Acolo vine partea cea mai frumoasa, peisajele sunt extraordinare, vezi pozele din album Mt. Egmond de pe http://picasaweb.google.com/cipriansecuiu/MtEgmond . Cand ajungi la poalele muntelui incepe un drum care parca e rupt din realitate, cum se vede si din poze si care duce la Daswon Falls. Pot sa spun ca multi vin acolo pentru drumetii pe munte , sa mearga la cascada sau sa faca trasee ( de la o jumatate de ora pana la 4-5 ore, pe grade de dificultate).




Noi am mers pana la cascada si a fost destul. Traseele sunt bine amenajate, dar cel mai de pret lucru este ca sunt curate. Pe aici nu au trecut exemplare de "pitocantropi" cum sunt in Romania, care sa lase o urma de dejectii, hartii,pungi si cutii de bere.




Traseele nu sunt indicate fara incaltaminte adecvata, deoarece este destula umezeala si oricand poti sa ai un accident.




Daswon Falls are amenajata o parcare destul de incapatoare, restaurant si cazare pentru cei ce vor sa se trezeasca in aerul racoros de munte. Amenajarile sunt facute cu minim de investitii si nu expun opulenta hotelurilor de pe Valea Prahovei. Se incearca mentinerea unui confort cu minim de impact asupra mediului.




In zona sunt exemplare de pasari Kiwi. Am auzit ceva cantecele, iar apoi le-am identificat cu trilul pasarii Kiwi cand am vazut o emisiune la TV. E foarte greu sa le vezi in natura deoarece au acelasi colorit cu zona unde stau, ceea ce le face foarte greu de depistat.




La intoarcere am facut si cateva poze la cele doua orasele prin care am trecut Inglewood si Stratford pe care le-am pus intr-un album separat tot la poze.




Orasele au un iz de vechi si de influnta americana, sunt foarte frumoase, cochete si par desprinse dintr- o lume imaginara.




Cam asa se poate pune in cuvinte o plimbare pana la munte.

5 comentarii:

  1. Salut Ciprian,
    am citit postarile tale si pot sa spun ca aproape ca m-am indragostit de New Plymouth. Imi place stilul tau de a scrie si citesc postarile tale cu mare placere. Sper sa continui sa scrii si de acum inainte.
    Am totusi o intrebare la care nu am gasit raspuns: tu cand ai plecat acolo aveai jobul asigurat din tara? Si daca da, cum ai reusit?
    Eu sunt inginer constructor si ma gandesc destul de serios la a pleca din romanica si am ca tinte Au sau NZ. Ma gandesc serios la varianta de a venii in NZ. Aveti nevoie de ingineri constructori pe acolo? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa cum am mai spus si pe blog si pe emigrare.info, am obtinut jobul prin un transfer intre divizia din Romania si cea din NZ.
    La partea cu ingineri constructori stiu ca se cauta dar nu sunt specialist in resurse umane sa am un raspuns categoric. Pot sa te indrum sa citesti postarile de pe emigrare.info ale celor care sunt deja aici sau cei ce vor sa vina, precum si detali despre cerinte pe immigration.govt.nz
    Si ca raspuns pentru prima postare. DA am lucrst la BAIBIA in Ploiesti domnule Simache.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut si multumim de poze; foarte frumos Mt. Taranaki: am citit ca este pe primul loc in NZ, chiar peste Mt. Aoraki (Cook), ca si frumusete.
    Bafta in continuare.

    PS
    O scurta intrebare (off-topic): noi o sa ajungem in NZ tot cu Emirates. Personal crezi ca ar putea aparea vreo problema neprevazuta cu viza de Australia, pentru stop-over-ul din Sydney? Intentionez sa trimit pasapoartele cu UPS-ul la Belgrad (tur-retur), pentru viza de tranzit; insa biletele le voi achita saptamana aceasta.
    Multumesc pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am auzit de probleme legate de viza de tranzit. singura chestie e ca trebuie sa le prezinti viza si biletele.
    Pe noi ne-au rezolvat in 2 ore maxim si nu au ridicat nici o obiectie.Sper sa fie totul cum v-ati dorit aici la polul opus.

    RăspundețiȘtergere