miercuri, 5 octombrie 2011

New Plymouth Cap X- Comunitatea de romani

Nu am pomenit nimic de comunitatea de romani din New Plymouth si asta nu ca nu ar exista ,dar contactul s-a facut greu si un pic suspicios din ambele parti. Am ajuns intr-un an sa formam o mica comunitate ca sa ne mai intalnim din cand in cand la un pahar de vorba.
Pana acum am numarat sapte familii de romani in new plymouth si vreo doua in imprejurimi, dar ne vedem in mod frecvent cu cinci dintre familii.

Ca orice intalnire intre romani s-a facut cu intrebarile: Ce e cu tine pe aici? si De ce cautati romani? De abia dupa ce au observat ca nu avem alte interese decat sa mai schimbam doua cuvinte si cam atat s-a intrat intr-o normalitate cotidiana.

Suntem o comunitate eterogena cu reprezentanti din toate zonele tarii si totodata cu profesii total diferite, asa ca discutiile nu se bazeaza pe ce am facut la munca sau explicatii tehnice ci mai mult pe discutii diverse ceea ce ma face sa ma destind.
Sa nu credeti ca nu sunt probleme si aici iar acum ma refer la viata de zi cu zi: probleme de la munca, copiii cine are, diverse planuri sau cine stie ce alte problemute are fiecare.
S-a creat un nucleu si incercam sa ne ajutam (in general cu sfaturi) fiecare pe cine poate. Cam asa se manifesta diaspora romana din New Plymouth

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu